Poslovanje

140 godina kontinuiranog rada

Tvrtka Kamen Sirač koja je u svom nazivu kroz sve društvene i ekonomske promjene uvijek zadržala ključnu riječ kamen, postoji i kontinuirano radi više od 140 godina.

Kontinuitet

Kvaliteta

Tradicija

Održivi Razvoj

Povijest

Eksploatacija kamena na ovom području vrši se od davnina. Organizirana proizvodnja traje od 1878. godine do današnjih dana.

U šezdesetim godinama vršila su se značajna investicijska ulaganja. Nabavljale su se drobilice, kompresori, bušilice i ostala oprema s namjerom da se poveća proizvodnja, zaposli veći broj radnika i osigura veći standard.

Kamen Sirač je za vrijeme Domovinskog rata pretrpio veliku štetu, nakon toga uslijedile su godine u kojima se nastojalo održati poslovanje i ostvariti zacrtane planove razvoja.

U periodu između prvog i drugog svjetskog rata, eksploatacija kamena već je zauzimala značajno mjesto u privrednoj djelatnosti područja Sirač, a nakon drugog svjetskog rata, proizvodnja je još intenzivnija.

Godine 1981. puštena je u rad tvornica vapna kapaciteta 100.000 tona živog vapna koja je u to vrijeme bila jedna od najvećih investicija na području općine Daruvar.

Zaposlenici

Zaposlenici su jedan od najvažnijih elemenata svake poslovne organizacije. Oni predstavljaju resurs koji omogućuje pokretanje i korištenje svih ostalih resursa organizacije. Zbog toga se Kamen Sirač brine o poticajnom radnom okruženju. Osiguravamo odgovarajuće uvjete rada u kojima naši zaposlenici mogu pronaći priliku za svoj profesionalni i osobni razvoj.

Kao proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od kamena na tržištu moramo biti u skladu s trendovima i usmjereni na promjene i razvoj. Svjesni smo činjenice da samo sa širokim spektrom znanja možemo osigurati kontinuirani razvoj i stabilnost naše organizacije. Zbog toga je razvoj zaposlenika ključna strateška smjernica i vrijednost kojom se vodimo u našem poslovanju.